fbpx

🎬 ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ

Από τις αγαπημένες μου συζητήσεις καθώς ως άνθρωπος και ως περίεργο ον λατρεύω να ψάχνω τις ρίζες του ανθρώπινου είδους. Στο επεισόδιο #153 έχω καλεσμένο τον Κοινωνιολόγο στο πεδίο της Θρησκείας, Αλέξανδρος Σακελλαρίου, όπου συνομιλούμε για τον ορισμό του αθεϊσμού, την ηθική σε θέματα θρησκείας, τις σύγχρονες ειδωλολατρικές συνήθειες που θρησκείες προβάλουν, την παγκόσμια εκκλησία ως κράτος εν κράτη, την Ελλάδα στα χρόνια του διαφωτισμού, τη θρησκεία στα χρόνια της τεχνολογίας και του ΑΙ.

🚀 Ο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ

Ο Αλέξανδρος Σακελλαρίου σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και Κοινωνιολογία (ΜΑ) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου το 2008 αναγορεύθηκε διδάκτωρ στο πεδίο της Κοινωνιολογίας της Θρησκείας. Από το 2016 διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο το μάθημα Σύγχρονες Κοινωνιολογικές Προσεγγίσεις των Ευρωπαϊκών Κοινωνιών (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) και από το 2011 εργάζεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ως ερευνητής. Έχει επίσης διδάξει στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο απόκτησης ακαδημαϊκής εμπειρίας το μάθημα Μορφές σύγχρονης θρησκευτικής βίας.

Έχει συγγράψει δύο βιβλία: Η αθεΐα στην ελληνική κοινωνία: Από την Ορθόδοξη θρησκευτική μνήμη στην άθεη θρησκευτική συνείδηση, Αθήνα: Παπαζήσης και Θρησκεία και πανδημία στην ελληνική κοινωνία: Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν θέματα όπως: πολιτική και θρησκεία, κοινωνιολογία της θρησκείας και της αθεΐας, θρησκευτικές κοινότητες στην Ελλάδα, Ισλαμοφοβία, αντισημιτισμός, κοινωνιολογία της νεολαίας, ακροδεξιά, ριζοσπαστικοποίηση, ποιοτικές μέθοδοι έρευνας. Από το 2015 συμμετέχει ως συντάκτης στην ετήσια έκθεση για το Ισλάμ στην Ελλάδα και στην ετήσια έκθεση για την Ισλαμοφοβία.

Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 60 δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων και πάνω από 70 ομιλίες σε συνέδρια και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι υπεύθυνος συντονιστής της ομάδας της Κοινωνιολογίας της Θρησκείας στην Ελληνική Κοινωνιολογική Εταιρεία και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο δίκτυο Sociological and Legal Data on Religions in Europe and Beyond. Είναι αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών.

💥 Χορηγός επεισοδίου Neapolis University Pafos

PODCAST INFO

Καλώς ήρθατε στο Zulucast Talk, είμαι ο οικοδεσπότης σας, Ζανέττος Λουκά. Έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων 21 χρόνων ταξιδεύοντας στον κόσμο, συζητώντας με ανθρώπους, για να μάθω από τους καλύτερους πως ο άνθρωπος, το σύμπαν και η φύση μπορούν να βελτιωθούν προς το καλύτερο. 

Από τους παραδοσιακούς συγγραφείς, αρχαιολόγους και φιλόσοφους έως τους αστροφυσικούς, γιατρούς και επιστήμονες, που βρίσκονται στην αιχμή της σύγχρονης επιστήμης, και από τους Ολυμπιονίκες και τους ανθρώπους με μεγάλα επιτεύγματα, έως τους εκλεκτούς καλλιτέχνες, ο στόχος μου εδώ είναι να μοιραστώ τις γνώσεις και τις σκέψεις των θαυμάσιων αυτών ανθρώπων, που έχω γνωρίσει προσωπικά.

Το όραμα μου είναι οι διδασκαλίες, οι συμβουλές και οι προσωπικές τους ιστορίες να μπορούν να βρουν μια θέση στην προσωπική «εργαλειοθήκη» σας, έτσι ώστε να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στις προκλήσεις και ευκαιρίες της ζωής του 21ου αιώνα. Το Zulucast Talk είναι ένα διαφορετικού είδους podcast, με απώτερο στόχο να σας παρέχει τη σοφία ενός ανεπτυγμένου επιπέδου και να σας βοηθήσει να αναβαθμίσετε πλήρως τις ικανότητες σας. Η θεµατολογία προκύπτει από την ανάγκη µου να µάθω. 

Αυτό το podcast δεν έχει να κάνει με τους ανθρώπους αλλά με το θέμα – Ζανέττος.

👉 TIK TOK | https://www.tiktok.com/@zulucasttalk

👉 FACEBOOK PAGE | https://www.facebook.com/ZulucastTalk/

👉 FACEBOOK | https://www.facebook.com/zlouka

👉 TIK TOK | https://www.tiktok.com/@zulucasttalk

#Zulucasttalk #greekpodcast #cypruspodcast

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *