fbpx

🎬 ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ

Η Βανέσσα Αρχοντίδου δεν είναι απλώς μια ορειβάτης που κατέκτησε τις 7 κορυφές του πλανήτη (7 Summit), αλλά και μια πραγματική υποστηρίκτρια της φύσης και των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών. Στο επεισόδιο 186 μιλάμε για το πώς ανακάλυψε το πάθος της για τα βουνά και τη φύση και πώς αυτή η επαφή τη διαμόρφωσε ως άνθρωπο. Αναδεικνύουμε τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς η Βανέσσα μοιράζεται τις προσωπικές της εμπειρίες από τις κορυφές των ψηλότερων βουνών του κόσμου, ενώ παράλληλα μιλάει για τον αλπινισμό και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια αυτών των απαιτητικών κορυφών. Πέραν των βουνών, η Βανέσσα αναφέρεται στον οργανισμό AWomanCanBe.org, μια πλατφόρμα που ενθαρρύνει και υποστηρίζει γυναικείες πρωτοβουλίες και αναλύει το ρόλο αυτού του οργανισμού καθώς και πώς συμβάλλει στην ενδυνάμωση των γυναικών.

🚀 Ο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ

Η Βανέσσα Αρχοντίδου είναι Ελληνίδα αλπινίστρια και ακτιβίστρια, γνωστή κυρίως για τη συμμετοχή της στην πρώτη ελληνική γυναικεία ομάδα που κατέκτησε το Έβερεστ το 2019, τα ταξίδια της ανά το παγκόσμιο αλλά και τη κατάκτηση των 7 SUMMITS. Η αγάπη της για τη φύση, την ορειβασία, και τα υπαίθρια σπορ καταγράφεται από το 2004, όταν έγινε μέλος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου. Έχει ολοκληρώσει τη Σχολή Αναρρίχησης και Χειμερινής Ορειβασίας, ενώ διαθέτει πιστοποίηση ως Αρχηγός Βουνών, οδηγώντας αναβάσεις και πεζοπορίες σε όλη την Ελλάδα. Τον Ιούλιο του 2020, η Βανέσσα ιδρύει τον οργανισμό AWomanCanBe.org, προωθώντας τις γυναίκες ως ηγέτες και φορείς της αλλαγής. Ο οργανισμός υποστηρίζει γυναικείες πρωτοβουλίες που αντιμετωπίζουν τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, επικεντρώνοντας στη Δράση για το Κλίμα. Βρίσκεται στο χώρο του μάρκετινγκ και της στρατηγικής επικοινωνίας για περισσότερα από 20 χρόνια, υπηρετώντας ως υψηλού επιπέδου στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες. Σήμερα, είναι Σύμβουλος Επικοινωνίας και Αειφόρος ανάπτυξη, συνδυάζοντας την επαγγελματική της εμπειρία με το πάθος της για τον αλπινισμό και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

💥 Χορηγός επεισοδίου Neapolis University Pafos

PODCAST INFO

Καλώς ήρθατε στο Zulucast Talk, είμαι ο οικοδεσπότης σας, Ζανέττος Λουκά. Έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων 21 χρόνων ταξιδεύοντας στον κόσμο, συζητώντας με ανθρώπους, για να μάθω από τους καλύτερους πως ο άνθρωπος, το σύμπαν και η φύση μπορούν να βελτιωθούν προς το καλύτερο. 

Από τους παραδοσιακούς συγγραφείς, αρχαιολόγους και φιλόσοφους έως τους αστροφυσικούς, γιατρούς και επιστήμονες, που βρίσκονται στην αιχμή της σύγχρονης επιστήμης, και από τους Ολυμπιονίκες και τους ανθρώπους με μεγάλα επιτεύγματα, έως τους εκλεκτούς καλλιτέχνες, ο στόχος μου εδώ είναι να μοιραστώ τις γνώσεις και τις σκέψεις των θαυμάσιων αυτών ανθρώπων, που έχω γνωρίσει προσωπικά.

Το όραμα μου είναι οι διδασκαλίες, οι συμβουλές και οι προσωπικές τους ιστορίες να μπορούν να βρουν μια θέση στην προσωπική «εργαλειοθήκη» σας, έτσι ώστε να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στις προκλήσεις και ευκαιρίες της ζωής του 21ου αιώνα. Το Zulucast Talk είναι ένα διαφορετικού είδους podcast, με απώτερο στόχο να σας παρέχει τη σοφία ενός ανεπτυγμένου επιπέδου και να σας βοηθήσει να αναβαθμίσετε πλήρως τις ικανότητες σας. Η θεµατολογία προκύπτει από την ανάγκη µου να µάθω. 

Αυτό το podcast δεν έχει να κάνει με τους ανθρώπους αλλά με το θέμα – Ζανέττος.

👉 TIK TOK | https://www.tiktok.com/@zulucasttalk

👉 FACEBOOK PAGE | https://www.facebook.com/ZulucastTalk/

👉 FACEBOOK | https://www.facebook.com/zlouka

👉 TIK TOK | https://www.tiktok.com/@zulucasttalk

#Zulucasttalk #greekpodcast #cypruspodcast

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *