fbpx

Ο Δρ. Σάββας Χειρίδης είναι o πρώτος Κύπριος χειρουργός που εφάρμοσε τη ρομποτική χειρουργική σε Ελλάδα και Κύπρο. Από τον Ιανουάριο του 2007 έως τον Αύγουστο του 2017, εργάστηκε στην Κλινική Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και συμμετείχε ενεργά στο πρώτο Ελληνικό πρόγραμμα ρομποτικής χειρουργικής με συνολική εμπειρία που ξεπερνά τις 3500 επεμβάσεις. Παράλληλα εξειδικεύθηκε στην Προχωρημένη Λαπαροσκόπηση, τη Ρομποτική Κήλης, Ανώτερου και Κατώτερου Πεπτικού και τη Χειρ/κή Νοσογόνου Παχυσαρκίας – Μεταβολικών Παθήσεων. 

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Charles της Πράγας, ολοκλήρωσε με υποτροφία το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και παρουσίασε τη διδακτορική διατριβή του για τον τίτλο “Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Μαζί με τον δάσκαλό του Δρ.Κωνσταντινίδη, τον Ιανουάριο 2011, εκπαιδεύθηκαν πρώτοι στη Ρομποτική Χειρουργική Μιας Τομής παγκοσμίως στη Γαλλία και την εφάρμοσαν αμέσως μόλις επέστρεψαν, ταυτόχρονα με ένα κέντρο στην Ιταλία και ένα στην Ελβετία.

Έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά χειρουργικής, έχει λάβει μέρος στη συγγραφή πολλών ιατρικών συγγραμμάτων και συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής σε διεθνή συνέδρια της Ευρώπης της Αμερικής και της Ασίας.

Είναι μέλος της Ελληνικής Χειρ/κής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Λαπαροενδοσκοπικής Χειρ/κής (EAES), της Διεθνούς Εταιρείας Ρομποτικής Χειρ/κής (SRS), της Παγκόσμιας Εταιρείας Χειρ/κής Νοσογόνου Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νοσημάτων (IFSO) και του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (τίτλος FACS). Από τον Νοέμβριο του 2011 εξελέγη Εκτελεστικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής SEERSS. Στη διεθνή συνάντηση ελάχιστα τραυματικής χειρουργικής SRS 2012 στις ΗΠΑ, έλαβε το αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Δεξιοτήτων με Εξομοιωτές Ρομποτικής Χειρουργικής (Robotic Surgery Simulation Olympics) και ως μέλος της ομάδας Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών απέσπασε τρία βραβεία καλύτερης παρουσίασης βίντεο σε διεθνή συνέδρια.

Σήμερα εργάζεται ως Γενικός Χειρουργός στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, πραγματοποιεί λαπαροσκοπικές και ρομποτικές επεμβάσεις από όλο το φάσμα της Γενικής Χειρουργικής 

Το ενδιαφέρον του εστιάζεται στο μέλλον της Χειρουργικής Τεχνολογίας, στα Μικρορομποτικά Συστήματα, στη Διεγχειρητικής Πλοήγηση με χρήση Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality Robotic Surgery) και στη Μεταβολική Χειρουργική (Χειρουργική Σακχαρώδους Διαβήτη).

PODCAST INFO

O Ζανέττος Λουκά είναι ιδιοκτήτης και διευθυντής της Εταιρείας Intelligence Media. Παράλληλα από την επαγγελµατική του καριέρα έχει κατά καιρούς ασχοληθεί και µε διάφορους άλλους κλάδους και τοµείς όπως, περιοδικές εκδόσεις, συνέδρια προσωπικής ανέλιξης, φωτογραφία, συγγραφή κειµένων και βιβλίων, πολεµικές τέχνες, αγώνες φυσικής διάπλασης κτλ. Μεγάλο του χόµπι τα µακρινά και ριψοκίνδυνα ταξίδια.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ:

Ιατρικές τηλεοπτικές σειρές και πραγματικότητα  [0:00]

Περιγραφή ρομποτικού συστήματος και ρεαλιστικές ενδείξεις [0:50

Πρώτη επαφή με το χειρουργείο για τον νέο ιατρό. [04:04]

Η “τέχνη” της χειρουργικής, πλέον με ρομπότ [07:00]

Τεχνολογία αιχμής στην ιατρική – πλεονεκτήματα [09:47]

Πλεονεκτήματα ρομποτικής χειρουργικής [19:04]

Αναζητώντας το σωστό πλάνο στο χειρουργείο [26:48]

Η εξέλιξη στην τεχνολογία εντός της χειρουργικής αίθουσας [35:14]

Σωστή προετοιμασία του χειρουργού πριν το χειρουργείο [45:06]

Το χειρότερο περιστατικό στη ζωή του χειρουργού [52:47]

Φτιάχνουμε σωστά τις μηχανές ρομποτικής για το μέλλον; [58:19]

Πως ο covid 19 άλλαξε τη ζωή μας [1:10:08]

Ο ελεύθερος χρόνος του χειρουργού [1:24:58]

Η ευαίσθητη σχέση μεταξύ ιατρού και ασθενούς [1:34:50]

Παλινδρόμηση και μέτρα αντιμετώπισης πριν το χειρουργείο [1:51:47]

CONNECT ✅

👉 INSTAGRAM PAGE | https://www.instagram.com/zulucasttalk/

👉 INSTAGRAM | https://www.instagram.com/zanlouka/

👉 TIK TOK | https://www.tiktok.com/@zulucasttalk

👉 FACEBOOK PAGE | https://www.facebook.com/ZulucastTalk/

👉 FACEBOOK | https://www.facebook.com/zlouka

👉 TIK TOK | https://www.tiktok.com/@zulucasttalk

#Zulucasttalk #greekpodcast #cypruspodcast

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *