fbpx

🎬 ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ

Εάν υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει αγαπήσει τα ναυάγια των ελληνικών θαλασσών, που έχει γράψει ιστορία στην εξερεύνηση τους και έχει φέρει στο φως ευρήματα ιστορικής σημασίας που κουβαλούν δικούς τους θρύλους, αυτός είναι ο Κώστας Θωκταρίδης. Μέχρι σήμερα οι ανακαλύψεις του προκαλούν δέος αφού έχει ανακαλύψει περισσότερα από 200 ναυάγια. Από ελικόπτερα, κρουαζιερόπλοια, αεροπλάνα μέχρι υποβρύχια ο Κώστας Θωκταρίδης σαν ένας Ιντιάνα Τζοόυνς του βυθού ξεθάβει χαμένα ναυάγια και μαζί τους και τις χαμένες ιστορίες τους.

🚀 Ο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ

Ο Κώστας Θωκταρίδης δραστηριοποιείται στον χώρο των υποβρυχίων ερευνών από το 1987. Εξειδικεύτηκε στις βαθιές καταδύσεις μεικτών αερίων και εκπαιδεύτηκε σε όλα τα επίπεδα επαγγελματικών καταδύσεων στις κρατικές σχολές Βρετανίας και Γαλλίας. Στη συνέχεια, αξιοποίησε την τεχνολογική εξέλιξη και πιστοποιήθηκε από τη γαλλική COMEX ως κυβερνήτης του βαθυσκάφους ΘΕΤΙΣ του Εθνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών και ως χειριστής υποβρυχίων τηλεκατευθυνόμενων οχημάτων ROV (Remote Operated Vehicles). Έχει εντοπίσει και εξερευνήσει εκατοντάδες σύγχρονα ναυάγια, ανάμεσά τους τα αντιτορπιλικά Βασίλισσα Όλγα και Ύδρα, το υποβρύχιο Κατσώνης, τα βρετανικά υποβρύχια PERSEUS και TRIUMTH, το γερμανικό U 133, το ιταλικό JANTINA και το υπερωκεάνιο H.M.H.S. BRITANNIC, αδελφό πλοίο του Τιτανικού. Έχει πραγματοποιήσει καταδύσεις στην πυραυλάκατο Ρ25 ΚΩΣΤΑΚΟΣ του Πολεμικού Ναυτικού και έχει συμμετάσχει στην ανέλκυση του βυθισμένου ελικοπτέρου ΠΝ 21 στα Ίμια. Είναι ειδικός πραγματογνώμονας ναυτικών ατυχημάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Έχει βραβευτεί για τις υπηρεσίες του προς την πατρίδα από τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας Γ. Αρσένη, από τον Αρχηγό του ΓΕΣ Αντιστράτηγο Καπραβέλο, από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και τον Αρχηγό του ΓΕΝ Αντιναύαρχο Παληογιώργο και από τον Αρχηγό του ΓΕΝ Αντιναύαρχο Παληογιώργο. Η Διεθνής Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών του απένειμε το χρυσό μετάλλιο και το βραβείο αρετής και τόλμης για την προσφορά του, ενώ από την Submarine Old Comrades Association της Βρετανίας του έχει απονεμηθεί τιμητική διάκριση για τον εντοπισμό του υποβρυχίου Η.Μ.S. PERSEUS. Στα ενδιαφέροντά του συγκαταλέγονται η συγγραφή βιβλίων και η παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τα σύγχρονα ιστορικά ναυάγια. www.rovservices.gr

💥 Χορηγός επεισοδίου Neapolis University Pafos

PODCAST INFO

Καλώς ήρθατε στο Zulucast Talk, είμαι ο οικοδεσπότης σας, Ζανέττος Λουκά. Έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων 21 χρόνων ταξιδεύοντας στον κόσμο, συζητώντας με ανθρώπους, για να μάθω από τους καλύτερους πως ο άνθρωπος, το σύμπαν και η φύση μπορούν να βελτιωθούν προς το καλύτερο. 

Από τους παραδοσιακούς συγγραφείς, αρχαιολόγους και φιλόσοφους έως τους αστροφυσικούς, γιατρούς και επιστήμονες, που βρίσκονται στην αιχμή της σύγχρονης επιστήμης, και από τους Ολυμπιονίκες και τους ανθρώπους με μεγάλα επιτεύγματα, έως τους εκλεκτούς καλλιτέχνες, ο στόχος μου εδώ είναι να μοιραστώ τις γνώσεις και τις σκέψεις των θαυμάσιων αυτών ανθρώπων, που έχω γνωρίσει προσωπικά.

Το όραμα μου είναι οι διδασκαλίες, οι συμβουλές και οι προσωπικές τους ιστορίες να μπορούν να βρουν μια θέση στην προσωπική «εργαλειοθήκη» σας, έτσι ώστε να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στις προκλήσεις και ευκαιρίες της ζωής του 21ου αιώνα. Το Zulucast Talk είναι ένα διαφορετικού είδους podcast, με απώτερο στόχο να σας παρέχει τη σοφία ενός ανεπτυγμένου επιπέδου και να σας βοηθήσει να αναβαθμίσετε πλήρως τις ικανότητες σας. Η θεµατολογία προκύπτει από την ανάγκη µου να µάθω. 

Αυτό το podcast δεν έχει να κάνει με τους ανθρώπους αλλά με το θέμα – Ζανέττος.

👉 TIK TOK | https://www.tiktok.com/@zulucasttalk

👉 FACEBOOK PAGE | https://www.facebook.com/ZulucastTalk/

👉 FACEBOOK | https://www.facebook.com/zlouka

👉 TIK TOK | https://www.tiktok.com/@zulucasttalk

#Zulucasttalk #greekpodcast #cypruspodcast

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *