fbpx

🎬 ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ

Στο επεισόδιο #200 του Zulucast Talk, ο  @zanlouka  φιλοξενεί τον παραολυμπιονίκη ποδηλάτη Νίκο Παπαγγελή, ο οποίος μοιράζεται τη συγκλονιστική του ιστορία. Ο Νίκος διαγνώστηκε με καρκίνο σε νεαρή ηλικία, και η αφαίρεση του ποδιού του ήταν αναγκαία για να σώσει τη ζωή του. Παρά τις δυσκολίες, κατάφερε να ανακάμψει χάρη στην πίστη του στον Θεό και την εσωτερική του δύναμη. Ο αθλητισμός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αποκατάστασή του. Το ποδήλατο έγινε το κέντρο της ζωής του, προσφέροντάς του έμπνευση και σκοπό. Η σωστή διατροφή και οι αυστηρές προπονήσεις αποτελούν βασικούς άξονες της καθημερινότητάς του. Οι ώρες πάνω στο ποδήλατο είναι στιγμές αναστοχασμού και αυτογνωσίας για τον Νίκο. Μέσα από την ποδηλασία, βρίσκει εσωτερική γαλήνη και δύναμη, αποδεικνύοντας ότι η θέληση μπορεί να υπερνικήσει κάθε δυσκολία και να οδηγήσει σε μια ζωή γεμάτη νόημα.

🚀 Ο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ

Ο Νίκος Παπαγγελής, είναι παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας και αποτελεί ζωντανό παράδειγμα θάρρους και αποφασιστικότητας. Η ενασχόλησή του με τον πρωταθλητισμό ξεκίνησε μετά από μια προσωπική μάχη με τον καρκίνο, η οποία τον οδήγησε στον ακρωτηριασμό του αριστερού του ποδιού. Από τότε που ήρθε αντιμέτωπος με το πρόβλημα υγείας του, ο Νίκος έχει καταφέρει να επιτύχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα στο άθλημα της ποδηλασίας. Το 2018, κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο ποδηλασίας δρόμου στο Έμεν της Ολλανδίας, στο αγώνισμα της αντοχής. Η αποφασιστικότητά του και η συνεχής βελτίωσή του τον οδήγησαν να γίνει μέλος της εθνικής ομάδας ποδηλασίας, παρά το γεγονός ότι έχασε το πόδι του σε ηλικία μόλις 14 ετών. Το 2019 και το 2020, ο Νίκος τερμάτισε 6ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πίστας, δείχνοντας την σταθερή ανοδική πορεία του. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, εξασφάλισε την 6η θέση, αποδεικνύοντας τη συνεχή του βελτίωση και τη δυναμική του παρουσία στο άθλημα. Το 2023 ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά για τον Νίκο, καθώς κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο Παρα-ποδηλασίας Δρόμου, τόσο στην ατομική χρονομέτρηση όσο και στο αγώνισμα της αντοχής. Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2023, κέρδισε δύο ασημένια μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ρότερνταμ, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη θέση του ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του χώρου. Πρόσφατα ο Νίκος Παπαγγελής εξασφάλισε την πρόκριση του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, συνεχίζοντας να εμπνέει με το παράδειγμα του και να αποδεικνύει ότι η δύναμη της θέλησης μπορεί να υπερνικήσει οποιοδήποτε εμπόδιο.

https://datikidiaita.com/shop/

💥 Χορηγός επεισοδίου Neapolis University Pafos

PODCAST INFO

Καλώς ήρθατε στο Zulucast Talk, είμαι ο οικοδεσπότης σας, Ζανέττος Λουκά. Έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων 21 χρόνων ταξιδεύοντας στον κόσμο, συζητώντας με ανθρώπους, για να μάθω από τους καλύτερους πως ο άνθρωπος, το σύμπαν και η φύση μπορούν να βελτιωθούν προς το καλύτερο. 

Από τους παραδοσιακούς συγγραφείς, αρχαιολόγους και φιλόσοφους έως τους αστροφυσικούς, γιατρούς και επιστήμονες, που βρίσκονται στην αιχμή της σύγχρονης επιστήμης, και από τους Ολυμπιονίκες και τους ανθρώπους με μεγάλα επιτεύγματα, έως τους εκλεκτούς καλλιτέχνες, ο στόχος μου εδώ είναι να μοιραστώ τις γνώσεις και τις σκέψεις των θαυμάσιων αυτών ανθρώπων, που έχω γνωρίσει προσωπικά.

Το όραμα μου είναι οι διδασκαλίες, οι συμβουλές και οι προσωπικές τους ιστορίες να μπορούν να βρουν μια θέση στην προσωπική «εργαλειοθήκη» σας, έτσι ώστε να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στις προκλήσεις και ευκαιρίες της ζωής του 21ου αιώνα. Το Zulucast Talk είναι ένα διαφορετικού είδους podcast, με απώτερο στόχο να σας παρέχει τη σοφία ενός ανεπτυγμένου επιπέδου και να σας βοηθήσει να αναβαθμίσετε πλήρως τις ικανότητες σας. Η θεµατολογία προκύπτει από την ανάγκη µου να µάθω. 

Αυτό το podcast δεν έχει να κάνει με τους ανθρώπους αλλά με το θέμα – Ζανέττος.

👉 TIK TOK | https://www.tiktok.com/@zulucasttalk

👉 FACEBOOK PAGE | https://www.facebook.com/ZulucastTalk/

👉 FACEBOOK | https://www.facebook.com/zlouka

👉 TIK TOK | https://www.tiktok.com/@zulucasttalk

#Zulucasttalk #greekpodcast #cypruspodcast

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *