fbpx

🎬 ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ

Ο παραγωγός ντοκιμαντέρ Τάσος Καραντάκος του καναλιού  @UnseenVoices  είναι καλεσμένος στο επεισόδιο #176 και συνομιλεί με τον Ζανέττο Λουκά για τις εμπειρίες του τα τελευταία 4 χρόνια όπου ταξιδεύει στον πλανήτη καταγράφοντας τις πιο ανεξερεύνητες, συχνά επικίνδυνες, ιστορίες όπως: τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις αγορές όπλων στο Πακιστάν, τα στρατόπεδα μαγισσών στην Γκάνα, τις απομακρυσμένες φυλές στη Δυτική Μιανμάρ, την ατμοσφαιρική ρύπανση της Ινδονησίας και στοχεύει να «Δώσει Φωνή σε 100 Κοινότητες ανά τον Κόσμο» προσπαθεί να δώσει φωνή σε αυτούς που δεν έχουν φωνή.

🚀 Ο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ

Ο Τάσος Καραντάκος είναι παραγωγός ντοκιμαντέρ, όπου τα τελευταία 4 χρόνια ταξιδεύει στον πλανήτη καταγράφοντας τις πιο ανεξερεύνητες, συχνά επικίνδυνες, ιστορίες όπως: τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις αγορές όπλων στο Πακιστάν, τα στρατόπεδα μαγισσών στην Γκάνα, τις απομακρυσμένες φυλές στη Δυτική Μιανμάρ, την ατμοσφαιρική ρύπανση της Ινδονησίας κ.α. Το Νοέμβριο του 2019 αγόρασε ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τη Νοτιοανατολική Ασία με μόνο μία κάμερα στα χέρια του, επισκεπτόμενος χώρες όπως η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, η Μιανμάρ και η Σιγκαπούρη. Το ταξίδι αυτό ήταν ορόσημο στη μετέπειτα καριέρα του, καθώς εκεί πραγματοποιήθηκε η πρώτη του αποστολή. Πιο συγκεκριμένα στη Δυτική Μιανμάρ, όπου κατέγραψε τις γυναίκες του Chin State που φέρουν μια αρχαία παράδοση τατουάζ στα πρόσωπά τους. Αυτή η εμπειρία δημιούργησε την μετέπειτα ανάγκη του να επικεντρωθεί στη δημιουργία ντοκιμαντέρ. Ένα χρόνο αργότερα αποφάσισε να πάει στο Μεξικό. δημιουργώντας μια σειρά ντοκιμαντέρ που καλύπτει θέματα όπως η αρχαία παράδοση της «Μέρας των Νεκρών», η Υπεραλίευση στη χώρα καθώς και η Μεταναστευτική Κρίση στα σύνορα με την Γουατεμάλα. Στις αρχές του 2022, επέστρεψε στην Ευρώπη για να καλύψει τον πόλεμο στην Ουκρανία σε τρεις διαφορετικές περιόδους, καταγράφοντας την προσφυγική κρίση, την υποχώρηση της Ρωσίας από το Κίεβο και την κατάσταση στο Χάρκοβο ένα χρόνο μετά την έναρξη της πλήρους εισβολής. Όλα τα παραπάνω τον οδήγησαν στη δημιουργία του «Unseen Voices» τον Ιανουάριο του 2023, ένα project που στοχεύει να «Δώσει Φωνή σε 100 Κοινότητες ανά τον Κόσμο». Από τότε, έχει πάει στην Γκάνα, το Πακιστάν και την Ινδονησία προσπαθώντας να κάνει ακριβώς αυτό:

Να δώσει φωνή σε αυτούς που δεν έχουν φωνή. 

💥 Χορηγός επεισοδίου Neapolis University Pafos

PODCAST INFO

Καλώς ήρθατε στο Zulucast Talk, είμαι ο οικοδεσπότης σας, Ζανέττος Λουκά. Έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων 21 χρόνων ταξιδεύοντας στον κόσμο, συζητώντας με ανθρώπους, για να μάθω από τους καλύτερους πως ο άνθρωπος, το σύμπαν και η φύση μπορούν να βελτιωθούν προς το καλύτερο. 

Από τους παραδοσιακούς συγγραφείς, αρχαιολόγους και φιλόσοφους έως τους αστροφυσικούς, γιατρούς και επιστήμονες, που βρίσκονται στην αιχμή της σύγχρονης επιστήμης, και από τους Ολυμπιονίκες και τους ανθρώπους με μεγάλα επιτεύγματα, έως τους εκλεκτούς καλλιτέχνες, ο στόχος μου εδώ είναι να μοιραστώ τις γνώσεις και τις σκέψεις των θαυμάσιων αυτών ανθρώπων, που έχω γνωρίσει προσωπικά.

Το όραμα μου είναι οι διδασκαλίες, οι συμβουλές και οι προσωπικές τους ιστορίες να μπορούν να βρουν μια θέση στην προσωπική «εργαλειοθήκη» σας, έτσι ώστε να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στις προκλήσεις και ευκαιρίες της ζωής του 21ου αιώνα. Το Zulucast Talk είναι ένα διαφορετικού είδους podcast, με απώτερο στόχο να σας παρέχει τη σοφία ενός ανεπτυγμένου επιπέδου και να σας βοηθήσει να αναβαθμίσετε πλήρως τις ικανότητες σας. Η θεµατολογία προκύπτει από την ανάγκη µου να µάθω. 

Αυτό το podcast δεν έχει να κάνει με τους ανθρώπους αλλά με το θέμα – Ζανέττος.

👉 TIK TOK | https://www.tiktok.com/@zulucasttalk

👉 FACEBOOK PAGE | https://www.facebook.com/ZulucastTalk/

👉 FACEBOOK | https://www.facebook.com/zlouka

👉 TIK TOK | https://www.tiktok.com/@zulucasttalk

#Zulucasttalk #greekpodcast #cypruspodcast

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *