fbpx

Ιστορικός, αρχαιολόγος και συγγραφέας. Σπούδασε Κλασσική και Μεσαιωνική Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Καθολικό Πανεπιστήμιο Λουβαίν στο Βέλγιο. Ομιλεί, εκτός της ελληνικής, και τη γαλλική, την αγγλική και τη γερμανική. Εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Λουβαίν και σε μεγάλη διαφημιστική εταιρεία στη Benelux. Στην Κύπρο εργάστηκε ως λειτουργός πολιτιστικών θεμάτων και δημοσίων σχέσεων στο Δήμο Λευκωσίας, ως διευθύντρια του ιδιόκτητου γραφείου πολιτιστικών εκδόσεων «Αρχέτυπον», ενώ παράλληλα εργάστηκε στο υπουργείο Εξωτερικών ως συντονίστρια της κυπριακής συμμετοχής στην παγκόσμια έκθεση EXPO 92. Συνεργάστηκε ως επιμελήτρια εκδόσεων του Πολιτιστικού Κέντρου της Λαϊκής Τράπεζας και συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Φιλελεύθερος» και «Πολίτης», όπου δημοσίευσε πληθώρα κειμένων της. Επίσης είχε την ευθύνη καταγραφής και αρχειοθέτησης υλικού της Κυπριακής Εταιρείας Οίνων και της Ελληνικής Μεταλλευτικής Εταιρείας (ΕΜΕ). Ανέλαβε στο Δήμο Πάφου την έρευνα, αναβίωση και επαναλειτουργία των οθωμανικών λουτρών της πόλης. Ταυτόχρονα της ανατέθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Αμμοχώστου η δημιουργία ιστοσελίδας για την ιστορία της πόλης και του Δήμου. Εργάστηκε ως καλλιτεχνική διευθύντρια των εκδηλώσεων Πάτρα – Λεμεσός, 2006. Υπήρξε επίσης η δημιουργός της έκθεσης «Η Εύοινος Νήσος» που εκπροσώπησε την Κύπρο στις εκδηλώσεις της Πάτρας, Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2006. Η Άννα Μαραγκού υπηρέτησε επίσης ως μέλος διοικητικών συμβουλίων, όπως της Ομοσπονδίας Φίλων των Μουσείων, της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών, της Συμβουλευτικής Επιτροπής Κρατικού Αρχείου, της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Ολυμπιάδα του 2002 κ.α

PODCAST INFO

O Ζανέττος Λουκά είναι ιδιοκτήτης και διευθυντής της Εταιρείας Intelligence Media. Παράλληλα από την επαγγελµατική του καριέρα έχει κατά καιρούς ασχοληθεί και µε διάφορους άλλους κλάδους και τοµείς όπως, περιοδικές εκδόσεις, συνέδρια προσωπικής ανέλιξης, φωτογραφία, συγγραφή κειµένων και βιβλίων, πολεµικές τέχνες, αγώνες φυσικής διάπλασης κτλ. Μεγάλο του χόµπι τα µακρινά και ριψοκίνδυνα ταξίδια.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ:

0:00 – Τα βιβλία και η συγγραφή της Άννας Μαραγκού.

5:33 – Πως ξεκίνησε να γράφει βιβλία και η Κύπρος του τότε και του σήμερα. Τι την λυπεί και την εκφράζει και το παράπονο της από τους Κύπριους. 

25:25 – Η ταυτότητα των Κυπρίων. Πόσο καλά γνωρίζουμε την ιστορία μας. 

37:25 – Η επιρροή των νέων και η δύναμη της ψήφου.

54:30 – Η επιλογή του αρχιτεκτονικού γραφείου Zaha Hadid, η πλατεία Λευκωσίας και οι λανθασμένες επιλογές. 

1:03:14 – Πως καταλαβαίνεις και κατανοείς σωστά μία πόλη.

1:11:25 – Η ιστορία με τα χαμένα κυπριακά αρχαία και ο Luigi Palma Di Cesnola. 

1:23:27 – Το κίνημα πρωτοβουλία Αμμόχωστος για την Κύπρο και είναι έτοιμοι οι Κύπριοι να επιστρέψουν στα κατεχόμενα εδάφη. 

Instagram: https://www.instagram.com/zanlouka/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/zanettoslouka/

Twitter: https://twitter.com/Zan_Louka

Facebook: https://www.facebook.com/ZulucastTalk/

Subscribe https://www.youtube.com/channel/UCu-_…

#ZulucastTalk#Zulucast#ποντκαστ

Credits

Studio: D.N.A Studio

Βίντεο, ήχος και επεξεργασία: Αντώνης Οικονόμου και Αδάμος Ττάμπα. (Click Art Photography)

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *