fbpx

Ο Κώστας Γουλιάμος γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, επικοινωνία και πολιτισμό στην Ελλάδα και τον Καναδά. Είναι εκλεγμένος Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της Ευρώπης. Έχει ανακηρυχθεί Επίτιμος Καθηγητής σε τρία σημαντικά πανεπιστήμια της Κίνας. Ερεύνησε και δίδαξε για δεκαετίες σε πανεπιστήμια τα γνωστικά πεδία της πολιτικής επικοινωνίας και του πολιτισμού. Λόγω της κριτικής του προσέγγισης, το επιστημονικό περιοδικό «University of Toronto Quarterly» του πανεπιστημίου Toronto τον έχει εντάξει στους επιγόνους της «Σχολής της Φρανκφούρτης». Διεθνείς εκδοτικοί οργανισμοί σε Ευρώπη και Β. Αμερική δημοσίευσαν ένα μεγάλο αριθμό βιβλίων, κεφαλαίων, δοκιμίων και άρθρων του. Κάποια από τα βιβλία του τίμησαν με τη συμμετοχή τους κορυφαίοι διανοητές της εποχής μας -από τον κάτοχο του βραβείου «Νόμπελ» Νόαμ Τσόμσκι μέχρι τον Κορνήλιο Καστοριάδη, τον Robert Babe και τον Henry Giroux. Μέρος του έργου του έχει μεταφραστεί σε μια πλειάδα γλωσσών, ενώ πολλά βιβλία του εντάχθηκαν στους καταλόγους κορυφαίων βιβλιοθηκών του κόσμου (Cambridge University Library, Harvard Library, Yale University Library, University of Zurich, University of Oxford, Bibliotheque National de France, Library of Congress (USA) κλπ. Είναι Μέλος Συμβουλίων Σύνταξης σημαντικών εκδοτικών οίκων και επιστημονικών περιοδικών του εξωτερικού. Μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη συνέγραψαν το δοκίμιο «Στη Διαλεκτική της Αρμονίας» που εκδόθηκε από τον Gutenberg (2018) και το οποίο και μεταφράζεται από ομάδα ελληνιστών του πανεπιστημίου του Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Από το 1976 δημοσίευσε πέντε ποιητικές συλλογές. Μια εξ αυτών – τα «Νευρασθενικά Τοπία» – επέλεξε για έκδοση και οπτικοακουστική παρουσίαση ο Μάνος Χατζιδάκις στο διεθνές φεστιβάλ «Μουσικός Αύγουστος» (Ηράκλειο, 1981). Την ίδια περίοδο ο Μάνος Χατζιδάκις του ανέθεσε τη ραδιοφωνική μεταφορά του μυθιστορήματος «Το Κιβώτιο», του Άρη Αλεξάνδρου, στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, σε μουσική Γιώργου Κουρουπού. Έχει εκλεγεί Τακτικό Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών από το 2018.

Την εκπομπή χορηγεί ο καφές ELCAFE.

PODCAST INFO

O Ζανέττος Λουκά είναι ιδιοκτήτης και διευθυντής της Εταιρείας Intelligence Media. Παράλληλα από την επαγγελµατική του καριέρα έχει κατά καιρούς ασχοληθεί και µε διάφορους άλλους κλάδους και τοµείς όπως, περιοδικές εκδόσεις, συνέδρια προσωπικής ανέλιξης, φωτογραφία, συγγραφή κειµένων και βιβλίων, πολεµικές τέχνες, αγώνες φυσικής διάπλασης κτλ. Μεγάλο του χόµπι τα µακρινά και ριψοκίνδυνα ταξίδια.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ:

0:00 – Το πλατωνικό σχήμα λόγου “υγεία πάνω απ’ όλα”.

2:00 – Η πορεία από Καλαμάτα, Αθήνα, Καναδά, Κίνα και η κάθοδος στην Κύπρο.

6:43 – Η γνωριμία με διανοούμενους και ποιητές.

12:33 – Πως κατάφερε να εισχωρήσει στον κύκλο των ποιητών και των διανοούμενων.

 26:50 – Η Ελλάδα ως ένα ισχυρό πολιτιστικό διαβατήριο στον παγκόσμιο χάρτη.

45:25 – Πόσο αισιόδοξος είναι για την πολιτιστική δράση της Ελλάδας στο μέλλον. 

1:09:45 – Μίκης Θεοδωράκης.

1:15:10 – Η συνεργασία με τον Μανό Χατζηδάκι.

1:21:00 – Ο νεοφιλελευθερισμός είναι ο πολιτικός βραχίονας του καπιταλισμού.

1:31:40 – Η αναγνώριση του ως επίτιμο καθηγητή και ως επισκέπτη καθηγητή σε τρία πανεπιστήμια στην Κίνα και ο δρόμος του Μεταξιού.

1:46:40 – Η δυσκολία των ταξιδιών στους προηγούμενους αιώνες. 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/zanettoslouka/

Twitter: https://twitter.com/Zan_Louka

Facebook: https://www.facebook.com/ZulucastTalk/

Subscribe https://www.youtube.com/channel/UCu-_…

#ZulucastTalk#Zulucast#ποντκαστ

Credits

Studio: D.N.A Studio

Βίντεο, ήχος και επεξεργασία: Αντώνης Οικονόμου και Αδάμος Ττάμπα. (Click Art Photography)

Add comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *